Spalio 26,2017

Vaikų apsaugai – platforma „S.M.A.R.T. tėvystė“

„Smurto situacija Lietuvoje yra sudėtinga. Pernai buvo gauta virš 160 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje. Nukentėjo beveik 1000 vaikų. Iš tikrųjų tai gali būti ledkalnio viršūnė, nes labai dažnai bijoma apie tai kalbėti, nepripažįstama problema, ne visą laiką atpažįstama, kas yra smurtas. O šitas įrankis [platforma „S.M.A.R.T. tėvystė“] yra labai aiški priemonė, nepaliekanti jokių abejonių, į kokius dalykus atkreipti dėmesį šeimoje, ir kaip iš kyla smurto rizikos“, – sako prezidentės patarėja Marija Dautartaitė, pristatydama naują platformą, skirtą tėvams ir specialistams.

Platforma „S.M.A.R.T. tėvystė“ vadinama atsakingos tėvystės priemone, kuri skirta ne tik specialistams, kurie nori suvesti duomenis ir patikrinti rizikas, bet ir tėvams, kurie galės įsivertinti, kuriuos dalykus galėtų šeimoje daryti geriau.

Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorės Romos Žakaitienės teigimu, šis įrankis atsirado Lietuvos savivaldybių asociacijai dirbant kartu su Norvegijos partneriais. „Pats projektas turėjo tikslą, kad visos institucijos ir visuomenė įsitrauktų į prevencinį smurto procesą“, – sako ji.

Šaltinis: http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/191083#wowzaplaystart=3197000&wowzaplayduration=394000